Over Koen

Koen De Smet

 


Koen De Smet is een Belgisch muzikant, zanger, componist en tekstschrijver.
Hij werd geboren op 11 mei 1976  te Ninove als 2e kind na zijn zus Katrien.

Op jonge leeftijd kon hij sneller muziek lezen en schrijven dan woorden. Dit onder goedkeurend en onderrichtend oog van zijn grootvader.
Na zijn muzikale opleiding als trompettist kiest hij voor het lichtere genre. Door de jaren heen kan hij samenwerken als muzikant en/of orkestleider met DE grote namen uit de Vlaamse en Nederlandse showbizz.

Op een dag kruisen de muzikale wegen van Benny Neyman en Koen, ze werken jaren intensief samen en worden bovendien de beste vrienden.
Hans Van Barneveld, Benny zijn echtgenoot zag dat er meer in Koen zat dan enkel het instrumentale.

Toch zal het nog een tijdje duren voor Koen echt het vertrouwen heeft om zelf op de voorgrond te gaan staan, het is pas als Covid-19 hem beperkt in zijn activiteiten dat hij aan het denken slaat, hij schrijft , componeert en speelt met het idee om zijn BESTE vriend Benny te eren.

In 2021 start hij de samenwerking met topproducer Patrick Hamilton, het begin van een carrière waar hij nooit had van durven dromen.

Midden 2021 komen de gesprekken op gang, de trein begint te rijden, de eindbestemming is nog (lang) niet in zicht

De singel “Heb ik vandaag al gezegd dat ik van je hou” is van de hand van André Van Duin en is het eerste resultaat van het team waar we mee samenwerken. Het nummer werd opgenomen met een groot symfonisch orkest.

Een live tour met zijn eigen band staat op het verlanglijstje.

Kijk, luister en geniet mee van Koen zijn warme stem.

Latest Music

nieuwsbrief

 

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten,
laat dan hier je email achter en je zal onze nieuwsbrief ontvangen.